Kentucky hot chicken, moonshine and greasy stuff

Why Nashville?

This city is hot and happening.
It’s the foody capital of the States.
It’s Southern, it’s cool, it’s delicious.


Dat Thomas Van de Weyer en Didier Van den Broeck goed bevriend zijn is in het Antwerpse horeca landschap een slecht bewaard geheim.Beide delen een passie voor smaken, vakmanschap en het chronisch gebrek aan vijzen die vastzitten.
Complete hyperkineten.
Volledige chaoten.
Het schijt aan alles.


Toen Corona nog een Mexicaanse pils was, kwamen deze twee culinaire creatievelingen met plan. Een roadtrip door de Zuidelijke staten van de VS.
Denk Ford Mustangs, eindeloos lange wegen en eten.
Véél eten.


De zoektocht naar echte Southern Soul Food.
Denk BBQ, kentucky hot chicken,, baked beans, beboterde maiskolven, Louisiana-cut shortribs en vettigste burgers aller tijden.
Geleid door hun neus en talentom werkelijk met iedereen aan de praatte geraken droomde ze de hele reis bij elkaar.
Toen lockdown 1 uitmondde in nummer 2 en 3 en reizen almaar moeilijk haalbaar werden zetten beiden een kruis onder hun plan.
Dat gezegd zijnde.


Een vettige burger en spicy chicken pak je niet zomaar af van Didier en Thomas.
Als Thomas en Didier niet tot (hun held) gelauwerd chef Sean Brock geraken, dan halen we Sean Brock tot bij ons. Dat gezegd zijnde. The next best thing.
Als deze lockdown ons één ding heeft geleerd. Als serious craftman junkfood gaan maken,
It ain’t nothing to mess with.
Southern counties in Antwerpen.
7 dagen later was, een voormalige Taqueria omgevormd in een BBQ walkhala. Al de boeken van Sean Brock doorploegd, het Zuiders accent geperfectioneed in ontelbare cowboy cooking filmpjes en het eerste dozijn kippen verorberd.


Nashville was een feit.